Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

20.11.2012 3272

Okulumuzun Tarihçesi

 

Erikceli İlkokulu 1963 yılında küçük bir köy okulu olarak yaptırılmıştır. Eski okul binası iki derslik, bir salon, bir idare odası, bir araç odasından oluşmuştur.  Eski okul binamızda bir lojman ile birlikte odunlukta mevcuttur. Uzun yıllar boyunca bu küçük köy okulunda eğitim-öğretim gerçekleştirilmiştir.

 

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eski okul binası yerine yeni bina inşa edilmiştir. Kumru ilçe merkezine yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan okulumuz merkez mahalle okuludur.


Okulumuz 3 katlı olup 463 metrekaredir. Okul binamız 3 katlı olup zemin katında çok amaçlı 2 salon, 1 sınıf ve kalorifer dairesi bulunmaktadır. Okulumuzun giriş katı 1 idareci odası, 1 ana sınıfı ile 4 derslikten oluşmaktadır. İkinci katında öğretmenler odası, yönetici odaları, 5 derslik bulunmaktadır.

Okulumuzda bulunan Güvenlik Kamerası Sistemi ile öğrencilerimize daha güvenli eğitim ortamı sunulmaktadır.

 

2008 yılında yapımı tamamlanan okulumuz Erikceli İlköğretim Okulu adıyla kurulmuştur. 2012 yılında geçilen yeni eğitim-öğretim sisteminden sonra Erikceli İlkokulu ve Erikceli Ortaokulu isimlerini alarak kurumlar oluşmuş olup aynı binada eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir.


Okulumuzdan Fotoğraflar İçin Tıklayınız.